Psihoterapia individuală
Durată: 50 minute Preț: 350lei / Sedință
Psihoterapia sau terapia individuală este un proces care are drept scop găsirea răspunsurilor și a soluțiilor la diverse probleme emoționale, comportamentale, care vă pot afecta într-un anumit moment al vieții. Terapia individuală oferă un spațiu de întâlnire între terapeut (psiholog specialializat) și client, în care se explorează, prin dialog verbal și non verbal, sentimente, convingeri, amintiri sau comportamente.
De ce să apelezi la o astfel de terapie?
Demersul psihoterapeutic se bazează pe încredere, siguranță și confidențialitate. În cadrul fiecărei ședințe veți fi ascultat, vi se respectă libertatea și unicitatea, fără a fi criticat sau evaluat.
Printre motivele care-i determina pe cei mai multi dintre noi sa apeleze la terapie se numara incapacitatea de a face fata unor provocari majore, traume din copilarie, depresie, anxietate sau pur si simplu dorinta de o mai buna cunoastere a sinelui.
Cum decurge terapia?
Prima sesiune de terapie are ca obiectiv colectarea de informatii. Terapeutul discuta cu dumneavoastra despre starea fizica, psihica si emotionala, precum si despre motivatia care v-a determinat sa faceti terapie.
Colectarea de informații se poate întinde pe durata a câtorva ședinte, timp necesar terapeutului pentru a alege abordarea și strategia de care aveți nevoie.
De asemenea este important să vă simțiți confortabil cu stilul terapeutului și să vă dați seama dacă este potrivit nevoilor voastre. Discutați despre tipul de terapie pe care-l veți face, obiective, durata sesiunii și numărul de ședinte.
Terapeutul este cel care vă ghidează în discuții adresându-vă întrebările potrivite. Încercați să fiți cât mai deschis, cooperant, povestiți liber despre experiențele trecute sau actuale. Unele ședințe s-ar putea să vă provoace trăiri intense, iar acest lucru n-ar trebui să vă sperie sau să vă facă să renunțați.
În funcție de subiectele discutate, terapeutul vă va oferi „teme”. Pentru a putea progresa, luați aceste teme în serios.
Odată cu trecerea timpului, persoanele aflate în terapie vor dezvolta anumite abilități, vor fi mai pozitive și vor reuși să găsească soluții mult mai ușor.
Cât timp trebuie să fac psihoterapie?
Psihoterapia nu are o durata fixa, aceasta se stabileste in functie de nevoile unice ale fiecarui client, dar si de obiectivele terapiei si se poate desfasura pe parcursul a catorva sedinte sau a catorva ani.