Psihoterapia reprezintă o sferă vastă și diversificată, abordând o varietate de aspecte ale sănătății mentale. Psihoterapia poate fi adaptată la nevoile individuale, cuplu, familie sau grup, oferind soluții personalizate pentru fiecare context. Indiferent de forma aleasă, psihoterapia explorează și susține transformarea și dezvoltarea personală într-un cadru sigur și orientat spre îmbunătățirea bunăstării mentale.
Tipuri de terapii.
Psihoterapie individuală
Demersul psihoterapeutic se bazează pe încredere, siguranță și confidențialitate. În cadrul fiecărei ședințe veți fi ascultat, vi se respectă libertatea și unicitatea, fără a fi criticat sau evaluat.
Consiliere parentală
Acest tip de psihoterapie vine în sprijinul părinților cu un set de cunoștințe și instrumente care să-i îndrume și să-i sprijine pentru a face față mai ușor provocărilor care vin odată cu apariția copiilor.
Psihoterapie pentru adolescenți
Prin psihoterapie copiii și adolescenții primesc sprijin emoțional, rezolvă conflictele cu cei din jur, înțeleg sentimentele și problemele și învață să găsească noi soluții la problemele vechi.
Psihoterapie de familie
Acest tip de terapie poate ajuta o familie să depășească un moment dificil, perioadele de schimbări majore sau să gestioneze problemele de sănătate mentală sau cele comportamentale din interiorul acesteia.
Psihoterapie studenți și rezidenți
Terapia psihologică se construiește pe principii esențiale, precum încredere, siguranță și confidențialitate. În fiecare sesiune de terapie, accentul este pus pe ascultare, respectarea libertății și individualității tale, fără a judeca sau evalua.
Psihoterapie online
Este o abordare relativ nouă în domeniul sănătății mentale și sa referă la consilierea sau asistența psihologică pe care o oferă terapeutul prin intermediul unei platforme online.
Terapie de grup
Multe probleme de sănătate mentală pot duce la sentimente de singurătate și izolare. Terapia de grup oferă un cadru pentru aceste sentimente, oferind o comunitate de susținere. Când simți că faci parte dintr-un grup în care ceilalți te înțeleg, izolarea poate fi redusă, iar sentimentul de apartenență poate crește.
Anger Management pentru părinți
Fiecare persoana poate experimenta creștere, poate învăța noi modalități de a răspunde la situații și poate dezvolta o viziune de viață mai satisfăcătoare și împlinitoare.
Anger Management pentru tineri și adolescenți
Acest program de terapie de grup pentru sprijini tinerii în călătoria lor de auto-descoperire și dezvoltare emoțională.
Psihoterapie de cuplu
Terapia de cuplu este un proces terapeutic prin care partenerii pot îmbunătăți comunicarea, pot rezolva conflictele și pot întări legătura emoțională. Indiferent dacă sunteți la începutul relației, treceți printr-o perioadă dificilă sau doriți să vă consolidați relația, terapia de cuplu poate fi un pas esențial spre o viață de cuplu mai armonioasă.